Jäsenkorjaus

Jäsenkorjaus on täysin kivuton hoitomuoto ja useimmat koirat nauttivat käsittelystä suuresti. Jäsenkorjaus on erittäin hellää eikä siihen kuulu manipulointia eikä "rusautuksia", joten se sopii hyvin koiralle. Koiran koko lihaksisto hierotaan jäsenkorjauksen yhteydessä. 

Koirat ovat yksilöitä, joten hoitosuunnitelma on tehtävä aina yksilöllisen arvioinnin perusteella. Parhaat hoitotulokset saavutetaan yleensä sarjana tehtävillä 3-5 hoitokerralla.

Ennakoivasti...

Jäsenkorjauksen avulla lisätään nivelen aineenvaihduntaa kehon omia liikeratoja hyödyntäen hellävaraisesti niveliä ja nikamia avaamalla, jotta ne pysyisivät hyvinvoivina ja terveempinä pidempään.

Hoitona...

Leikeissä ja muussa vauhdikkaassa harrastuksessa koiran tuki- ja liikuntaelimistöön voi kohdistua liikaa kuormitusta - syntyy tapaturma. Tapaturman seurauksena koiran nivelten ja rangan virheasennot johtavat niiden toimintojen häiriintymiseen, josta seuraa epätasapaista toimintaa koiran keholle.

Nivelten ja rangan lukot ja vinoutumat aiheuttavat nivelissä, rangassa tai lantiossa virheasentoja ylläpitävää lihaskireyttä. Tällöin hermoston toiminta sekä verenkierron ja kudosnesteiden normaali kierto saattaa häiriintyä, joka näkyy erilaisina asento- ja liikeongelmina. 

Jäsenkorjaus on erittäin pehmeä hoitomuoto, jonka avulla näitä ongelmia voidaan hoitaa ja tasapainottaa niveliä ja nikamia mobilisoimalla.  

Faktat ja ohjeet jäsenkorjaukseen saapuvalle:

Jäsenkorjauksen antamisen esteenä ovat seuraavat koiralla ilmenevät seikat:

- Tulehdukset

- Kuume

- Sydänviat

- Syöpä / Kasvaimet

- Sisä- ja umpieritystaudit

- Infektiot

- Akuutit traumat

- Lääkitykset (tapauskohtaisesti)

- Tartuntataudit

- Tiineys / Juoksut / Valeraskaus

Jäsenkorjauksia voidaan suorittaa joko toimipisteessäni Tottijärvellä tai myös asiakkaan kotona, jolloin matkakuluista sovitaan tapauskohtaisesti (kysy suoraan Hannalta!)

Ennen jäsenkorjaukseen saapumista:

- Varaa käyntiin riittävästi aikaa, erityisesti ensimmäisellä kerralla, sillä haluan tutustua koirasi fysiologiaan ja käydä perusasiat kanssasi läpi.

- Mikäli koirastasi on otettu luusto-/nivelkuvia, niin toivon että voisit ottaa ne mukaan tai lähettää etukäteen tutustuttavaksi esim. sähköpostilla, myös muut mahdolliset terveyteen liittyvät seikat olisi hyvä saattaa tietoon jo etukäteen (vanhat vammat/perussairaudet jne..).

- Koiran olisi hyvä olla syömättä n. 2 tuntia ennen jäsenkorjausta.

- Älä rasita koiraa ennen käyntiä, sillä hoito vastaa reipasta lenkkiä.

- Käytä koirasi pissalla ennen hoitoa - toimitilojemme ympäristössä tämä onnistuu mainiosti, kun vain saavut paikalle ajoissa.

Hoidon jälkeen:

- Tarjoa koiralle raikasta vettä

- Koira saattaa hoidon jälkeen hyvinkin väsynyt, joten mahdollista koiralle rauha palautua rauhassa.

- Kylminä vuoden aikoina varaa koiralle takki tms. kotimatkalle tarvittaessa

- Hoidon jälkeinen päivä tulee ottaa rauhallisesti, mutta kevyt liikkeinen lenkki on suositeltava.