Koirahieronta

Koirahieronta on lähes kaikenikäisille koirille sopiva hoitomuoto, jolla saadaan vilkastettua verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, jolloin lihaksisto saadaan rentoutumaan ja sinne mahdollisesti kertyneet kuona-aineet saadaan liikkeelle kireyksien vähentämiseksi.

Hieronta lisää lihasten elastisuutta ja kimmoisuutta. Koirahieronta sopii yhtä hyvin aktiiviselle ja toimivalle koiralle rentouttavana ja palauttavana hoitomuotona kuin vähemmän liikkuvalle elimistön vireystason ylläpitämiseksi. Hieronnalla saadaan aikaan fyysisiä vaikutuksia, kuten kivun lievitystä, turvotuksen vähennystä, mutta sen avulla saadaan myös vapautettua hyvää oloa tuottavia hormoneja rentoutuksen seurauksena.

Mikäli koiran liikkuminen alkaa vaikuttaa vaikelta ja autoon hyppääminen tai lenkille lähtö eivät enää innosta tai koirasi liikkuu aktiivisesti, niin koirahieronnan lisääminen säännölliseksi osaksi elämää on helppo ja lääkevapaa tapaa parantaa lemmikkisi arkea ja ennalta ehkäistä vammojen syntyä.

Hieronnan avulla ei voida korjata kaikkia fyysisiä vaivoja, säännöllinen hieronta ylläpitää nivelten ja lihasten toimintakuntoa sekä parantaa koiran kykyä palautua suorituksistaan.Hieronta on olennainen osa leikkauksen jälkeistä kuntoutusta, jotta vamman jälkeen tilanne saataisiin palautettua mahdollisimman normaaliksi (mm.ontumisen lopettaminen).

Faktat ja ohjeet hierottavalle:

Hieronnan antamisen esteenä ovat seuraavat koiralla ilmenevät seikat:

- Tulehdukset

- Kuume

- Sydänviat

- Syöpä / Kasvaimet

- Sisä- ja umpieritystaudit

- Infektiot

- Akuutit traumat

- Lääkitykset (tapauskohtaisesti)

- Tartuntataudit

- Tiineys / Juoksut / Valeraskaus

Hierontoja voidaan suorittaa joko toimisteessämme Tottijärvellä tai myös asiakkaan kotona, jolloin matkakuluista sovitaan tapauskohtaisesti (kysy suoraan Hannalta!)

Ennen hierontaan saapumista:

- Varaa hierontakäyntiin riittävästi aikaa, erityisesti ensimmäisellä kerralla, sillä haluan tutustua koirasi fysiologiaan ja käydä perusasiat kanssasi läpi.

- Mikäli koirastasi on otettu luustokuvia, niin toivon että voisit ottaa ne mukaan tai lähettää etukäteen tutustuttavaksi esim. sähköpostilla, myös muut mahdolliset terveyteen liittyvät seikat olisi hyvä saattaa tietoon jo etukäteen (vanhat vammat/perussairaudet jne..).

- Koiran olisi hyvä olla syömättä n. 2 tuntia ennen hierontaa.

- Älä rasita koiraa ennen hierontaa, sillä hieronta vastaa reipasta lenkkiä.

- Käytä koirasi pissalla ennen hierontaa - toimitilojemme ympäristössä tämä onnistuu mainiosti, kun vain saavut paikalle ajoissa.

Hieronnan jälkeen:

- Tarjoa koiralle raikasta vettä

- Koira saattaa olla hieronnan jälkeen hyvinkin väsynyt, joten mahdollista koiralle rauha palautua rauhassa.

- Kylminä vuoden aikoina varaa koiralle takki tms. kotimatkalle tarvittaessa

- Hieronnan jälkeinen päivä tulee ottaa rauhallisesti, mutta kevyt liikkeinen lenkki on suositeltava.