Laserterapia

Laserterapia lievittää kipua, nopeuttaa paranemista sekä vähentää tulehdusreaktioita. Laserterapian teho on todistettu tieteellisesti monissa akuuteissa sekä kroonisissa vaivoissa, kuten esimerkiksi nivelrikossa. Myös leikkausten jälkihoidossa laserterapian on todistettu nopeuttavan toipumista. Laserterapialla ei ole tunnettuja haittavaikutuksia oikein käytettynä.

Lyhyen laserterapiahoidon vaikutukset alkavat nopeasti ja hoitokerran aikana koira aistii rauhoittavaa ja hellää lämpöä. Laserterapia ei kuormita koiran elimistöä eikä vahingoita kudoksia. Terapialaser saa koiran kudoksiin kulkeutuessaan aikaan biologisen vasteen, joka vähentää tulehdusta ja kipua sekä nopeuttaa paranemista. 

Alle kymmenen minuuttia kestävä hoitokerta suositellaan useimmiten toistettavaksi 3-6 hoitosarjana ja useimmat koirat tulevat uusinta hoitoon mielellään opittuaan yhdistämään hyvän olon tunteen ja hoidon toisiinsa.

Nivelrikko...

Mikäli koirasi kärsii tulehduksista, rasitusvammoista tai esimerkiksi nivelrikosta, niin saattaa eläinlääkärisi suositella koirallesi laserterapiaa. Kroonisista vaivoista kärsivälle koiralle suositellaan ylläpitohoidoksi kerran kuussa tapahtuvia hoitoja, kun ensimmäinen hoitosarja on ensi saatettu läpi, sillä laserterapia toimii lääkinnällisen kivunlievityksen lisänä loistavana tukihoitona ja auttaen liikkuvuuden ylläpidossa.