Minun tarinani

Koirahieronta

Olen Tampereen koirahieroja koulusta kesällä 2018 valmistunut koirahieroja. Minulla on kuitenkin jo usean vuoden kokemus koirista omien lemmikkien kautta ja niiden kanssa on harrastettu aktiivisesti koiranäyttelytoimintaa sekä myös vesipelastusta. Koirahieroja koulutuksen päättötyön aiheeksi valikoitui nivelrikko, sillä siitä löytyy myös omakohtaisia kokemuksia vuosituhannen alusta, 2001-2002, kun silloisella omalla koiralla todettiin pitkälle edennyt nivelrikko. Tuolloin sairautta ei oltu vielä tutkittu niin paljon kuin nykypäivänä ja aihe jäi tuolloin itselle hieman vieraaksi, mutta silti kiinnostavaksi.

Yhtenä suurena tekijänä omalle kiinnostukselle koirahierojan työhön on ollut tuosta tapahtumasta syntynyt kipinä koirien fysiikkaan tutustumiselle sekä sen huoltamiselle. Nykypäivänä nivelrikko on sairautena erittäin yleinen koiramaailmassa ja vaikka sitä tutkittu paljon, niin silti läpi murtoa sen selättämiseen ei ole saatu. Nivelrikko on pitkäaikainen ja kivulias, krooninen sairaus, joka ei parane, nivelmuutokset eivät palaudu, mutta useissa tapauksissa oikean hoidon avulla nivelrikkopotilas elää normaalia elämää. Oikean hoidon avulla pyritään siihen, että elämä on täysipainoista ja mahdollisimman kivutonta.

Perinteisen koirahieronnan lisäksi tarjoan myös laser-hoitoa ja 2019 suoritin koirien jäsenkorjauskoulutuksen eli antamani hoidot eivät siis rajoitu pelkkään kivun lievitykseen vaan hoidoillani on yhtä hyvin tarkoituksena ennalta ehkäistä liikkuvien koirien lihasvammojen syntymistä kuin poistaa jo syntyneitä rangan ja lihaksiston jumiutumistiloja.

Trimmaus

2020 aloitin trimmaajakoulutuksen laajentaakseni mahdollisuuksiani tarjota koirille ja koirien omistajille monipuolisempaa ja kokonaisvaltaisempaa hoitopalvelua.

Kotitoimipisteeni sijaitsee maaseudun rauhassa, Nokian Tottijärvellä - hyvien ulkoilutusmaastojen sekä puhtaan luonnon keskellä, mutta lisäksi työskentelen itsenäisenä trimmaajayrittäjänä K&S koirahuoltamin tiloissa Tampereen kupeessa Sääksjärvellä.

Hanna-Kaisa

Koulutukset:

- Koirahierojakoulutus, valmistunut 2018 - Tampereen Koirahierojakoulu, kouluttajana Päivi Kilponen

Koirien jäsenkorjauskoulutus, valmistunut 2019 - KEO, kouluttajana Pertti Rantala

Trimmaaja, eläintenhoidon ammattitutkinto, valmistunut 2022 - Koulutuskeskus Salpaus, kouluttajana Henna Halla

Lisäkurssit:

- Niveloireisen koiran hoitomuodot koirahierojille -kurssi, suoritettu 2019 - SETO, kouluttajina Johanna Koponen, Sari Kivilähde ja Petriina Anttila